maanantai 24. heinäkuuta 2017

Ketamiini

Ketamiini voi saada aikaan rauhallisen ja rentoutuneen tilan, liikkumattomuutta, kivunlievitystä ja muistinmenetystä (ei muistikuvaa vaikutuksen alaisena tapahtuneesta. Ketamiinin käyttäjä voi olla päihtymystilassa ympäristönsä ärsykkeisiin reagoimaton. Käytössä haetaan mielihyvän tunnetta, hallusinaatiota sekä dissosiaatiokokemusta (”ruumista irtautuminen”).


Ketamiinia myydään kirkkaana nesteenä ja valkoisena tai vaaleahkona jauheena.

Ketamiinia on tutkittu lääkkeenä masennukseen,  erityisen lupaavalta lääke vaikuttaa vaikeiden, itsetuhoisuutta aiheuttavien masennustilojen hoidossa. Pienellä suonensisäisellä annoksella oireet lievittyvät jopa kahdessa tunnissa. Vaikutukset ovat suurimmillaan ensimmäisten kolmen päivän aikana, minkä jälkeen ne tasaantuvat. Masennuksen tuntemukset ovat keventymään päin kuitenkin vielä kahden viikon jälkeenkin.

Suonensisäisesti käytettynä vaikutukset alkavat 1–5 minutissa, nuuskattuna 5–15 minuutissa ja oraalisesti nautittuna 5–30 minuutissa. Ketamiinin vaikutukset alkavat suhteellisen nopeasti nuuskattuna ja oraalisesti nautittuna, eikä suonensisäinen käyttö ole osin tämän vuoksi yleistä. Hallusinogeeniset vaikutukset kestävät noin tunnin tai vähemmän, mutta käyttäjän aistit, arviointikyky ja koordinaatio voivat poiketa tavanomaisesta 24 tuntia käytön jälkeen.

Annostus 1,0–2,0 mg painokiloa kohti tuottaa noin tunnin kestävän intensiivisen kokemuksen.

ÄLÄ NAUTI ALKOHOLIN TAI MUITTEN AINEITTEN KANSSA JOTKA LAMAUTTAA KESKUSHERMOSTOA, ESIM BENSOT/RAUHOTTAVAT, GHB...


Annokset voi taulukon mukaan vetää vähän yläkanttiin

Insufflated / Nasal Ketamine Dosages
Threshold 10 - 15 mg
Light .15 - 30 mg
Common 30 - 75 mg
Strong 60 - 125 mg
The K Hole 100 - 250 mg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti