keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

2C-B (4-bromi-2,5-dimetoksifenetyyliamiini)

Annostus – Suositeltava annos on useimmille 10-20mg. 2C-B:n vaikutusten voimakkuus vaihtelee huomattavasti ihmisten välillä. Vaikutus alkaa noin 45–75 minuutin kulutta nauttimisesta ja kestää 4-8 tuntia. Muiden psykedeelien tavoin jo yksi kerta aiheuttaa merkittävästi toleranssia, joka poistuu kuitenkin kokonaan noin parissa viikossa.



Turvallisuus ja yhteisvaikutukset – 2C-B:n vaikutusmekanismi on samanlainen kuin LSD:llä (pääasiallisesti serotoniinireseptorien osittaisagonisti), joten se on suurella todennäköisyydellä, kuten LSD:kin, hyvin turvallista. 2C-B:n yhdistäminen mm. stimulantteihin, MAO-estäjiin tai tramadoliin voi olla vaarallista. Bentsodiatsepiinit ja jotkin antipsykoottiset lääkkeet kuten SSRI:t heikentävät 2C-B:n vaikutuksia. 2C-B on suosittu yhdistää MDMA:han, yleensä siten, että 2C-B otetaan kun MDMA:n vaikutus on loppunut tai loppumassa. 2C-B:n yhdistäminen LSD:hen on myös hyvin miellyttäväksi kuvattu yhdistelmä.

Vaikutukset – 2C-B:n vaikutuksia on kuvattu yhdistelmäksi LSD:tä ja MDMA:ta, mutta se ei kuitenkaan ole sama asia kuin niiden nauttiminen yhdessä. 2C-B on mieto psykedeeli. Se tarjoilee erittäin vaikuttavia visuaaleja, mutta ei kuitenkaan yhtä tajuntaa laajentavia elämyksiä kuin LSD. 2C-B antaa myös euforiaa ja empatiaa. Varsin mielenkiintoinen aine, jota kannattaa kokeilla. 2C-B:llä on myös lievästi stimuloiva vaikutus.

Ei-toivotut vaikutukset – Annoskoon kasvaessa sivuvaikutusten todennäköisyys kasvaa: hikoilu, pahoinvointi, oksentelu, lihasjäykkyys, ahdistus ym.

1 kommentti: