maanantai 12. kesäkuuta 2017

MDMA / ''Ekstaasi''



MDMA lasketaan vaikutuksiltaan stimulantteihin tai psykedeeleihin, mutta tämä on jossain määrin epätäsmällistä. Parempi luokitus lienee empatogeeni, joka viittaa aineen empaattisuutta lisäävään vaikutukseen. MDMA on synteettinen amfetamiinijohdos. Sitä esiintyy pillereinä, kapseleina, pulvereina/ kiteinä ja sitä käytetään syömällä. Ekstaasilla ''esso, naksu, karkki .. yms'' tarkoitetaan usein värikkäitä printin omaavia tabletteja, jota on myös usein runsaasti jatkettu, kun taas kidemäinen usein puhtaampi MDMA on sitä itseään tai ''mämmiä''.

MDMA lisää hyvää mieltä, sosiaalisuutta, empatiaa ja läheisyydentunnetta.



Ekstaasina saadun pillerin todellisesta sisällöstä ei voi olla varma, ja tämä voi aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia. Puhdas MDMA kohtuudella  nautittuna ja nestetasapainosta huolehtien ei ole juurikaan vaarallista terveille ihmisille. Ekstaasia ei kuitenkaan saa käyttää MAOI-lääkityksen alaisena ja SSRI-, SNRI- taas puolestaan voi laimentaa ekstaasin vaikutusta.

Internetistä voi tilata laillisesti testereitä joilla voi testata ekstaasitabletin todellista sisältöä aineen muuttaessa väriä sen mukaan mitä tabletti sisältää. Käyttäjäkokemuksia eri ekstaasitableteista kerää myös sivusto: http://www.pillreports.net/index.php?page=search_reports



Käytön aikana usein esiintyy hikoilua, hampaiden yhteen puremista, leuan jäykkyyttä ja suun kuivumista. Juomisesta tulee pitää huolehtia nestehukan välttämiseksi

MDMAn vaikutukset ovat lähes poikkeuksetta aina positiivisia, mikäli ahdistusta esiintyy, bentsodiatsepiinit voivat auttaa tähän, mutta 'laimentavat' itse MDMAn vaikutusta.

Suositeltava on 100-200 mg nauttiminen suun kautta, kesto 3-5 tuntia.
(ensikertalaiselle 100-160mg)



Koska ekstaasin vaikutus perustuu aivojen omien välittäjäaineiden vapauttamiseen ja ne kuluvat nopeasti loppuun, toleranssi aineelle kasvaa nopeasti ja "taika" katoaa. Suositeltavaa on pitää käyttökertojen välillä vähintään pari viikkoa, mielellään noin kuukausi.

Käytön jälkeistä palautumista, esim. seuraavana päivä voi koettaa auttaa esim. ottamalla vitamiinejä sekä 5-HTP nimistä valmistetta.

Itse pidän tästä aineesta, ehkä vähän liikaakin. Parhaimpina aikoina ainetta meni 2 -6 kertaa kuukaudessa. Haittavaikutuksia ei juurikaan tullut, ei edes laskuja. Koin vaan suurta vitutusta kun palaan ekstaasin ihanasta maailmasta takaisin tähän maailmaan. Myöskin noin runsaalla käytöllä toleranssini huiteli pilvissä.

Yhden huononkin kokemuksen tosin omistan, mutta olen varma sen johtuneen liiän pienestä annoksesta. ''Vajareissa'' olot ovat huomattavasti epämukavemmat kuin övereissä jolloin on autuaan tietämättömiä tämän maailman menosta. Kohahdusta odotellessa myös saatan kokea ahdistusta.i. 

LINKKEJÄ:

ROLL SAFE

http://www.rollsafe.org/
 http://www.pillreports.net/index.php?page=search_reports


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti