sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Amfetamiini


Amfetamiini kuuluu keskushermoston stimulantteihin.  Sitä käytetään suun kautta, nuuskaamalla ja
suonensisäisesti. Vauhtia löytyy jauheena, kapseleina, liuoksena ja kiteinä.

Amfetamiinin vaikutukset alkavat hyvin pian aineen nauttimisen jälkeen. Amfetamiinin tyypillisiä vaikutuksia ovat: lisääntynyt valveillaolo, fyysinen aktiivisuus, euforia sekä vähentynyt ruokahalu. Amfetamiini soveltuu loistavasti viihdekäyttöön piristävien sekä euforioivien vaikutuksiensa ansiosta. Arkikäytössä amfetamiinista saa pienillä annoksilla esim. lisää potkua vaikka siivoamiseen. Amfetamiinin, kuten muidenkin stimulanttien pidempiaikainen käyttö aiheuttaa vahvaa psyykkistä riippuvuutta.

Annossuositus 0.1-0.2 grammaa

Mitä on tämä Suomessa myytävä 'piri'?
Peruspiri on paljon jatkettua, mahdollisesti levo/dekstro amfetamiinia, tai niiden sekoitusta. Euroopassa ei juurikaan metamfetamiinia valmisteta. Tavara on paljon jatkettua ja kukaan tuskin tarkalleen tietää mitä tavara on.

Laskufiilikset kääntyvät usein epämukaviksi. Laskuissa on mukana usein vaikutuksen lakkaamisen aiheuttamien oireiden lisäksi mahdollinen ylirasitus, aliravitsemus, nestehukka ja univelka. Ahdistaa, masentaa, on kylmä ja kuuma vuorotellen. Ei myöskään kannata valvoa kuin maksimissaan kaksi päivää putkeen. Bentsodiatsepiinit tasaavat oloa.


 Piri ei mielestäni ole mitenkään ihmeellistä ainetta, mutta silti sitä tekisi mieli. Fiilikseni tätä ainetta kohtaan on jokseenkin ristiriitainen. Ehkä piri jotenkin vetoaa suomalaiseen melankoliseen mielenlaatuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti