maanantai 22. toukokuuta 2017

Intro

Aina lue ja opi aineesta ennen kun kokeilet niin tiedät oikean annoksen ja miten vastuullisesti sitä käytetään. 




Huumemyrkytyksen lääkehoito
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=lam00089

HUUMEIDEN YLIANNOSTUS JA SEN EHKÄISY
http://www.paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/tietoiskut/paihteet-ja-terveys/huumeiden-yliannostus-ja-sen-ehkaisy

ROLL SAFE -ohjeita ekstaasin käyttöön
http://www.rollsafe.org/

Pillreports - tietoa eri ekstaasi tableteista
http://www.pillreports.net/

Responsible drug use - kuinka käyttää huumeita vastuullisesti
https://psychonautwiki.org/wiki/Responsible_drug_use

GUIDE TO DRUG COMBINATIONS - huumeiden yhteisvaikutukset
https://psychonautwiki.global.ssl.fastly.net/w/images/f/fb/TripSit%27s_Dangerous_combination_chart.png

Huume Suomen Historia
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/14/huume-suomi-verkkodokumentit?ref=ohj-articles



Stimulantit - Lisäävät vitaalisuutta, energisyyttä, puheliaisuutta sekä itsevarmuutta. Ujous, väsymys ja ruokahalu vähenevät. Stimulantit sopivat hyvin viihdekäyttöön nopeiden vaikutuksiensa sekä helpon annosteltavuudensa ansiosta. Stimulantit sopivat loistavasti myös keskittymistä vaativien asioiden tekemiseen. Tunnetuimpia stimulantteja ovat Kofeiini, nikotiini, amfetamiini sekä kokaiini. Säännöllisesti piristeitä käytettäessä sietokyky kasvaa, ja aineeseen voi muodostua sekä fyysinen että henkinen riippuvuus. Piristeiden käytön lopettamisesta voi seurata psyykkisiä sekä fyysisiä vieroitusoireita.

Lähes kaikilla stimulanteilla (amfetamiineilla ja MDMA:lla) on haittoina verenpaineen nousu, ruumiin lämpötilan kohoaminen, mahdollisesti nestehukka. Lisäksi liiallinen valvominen sekä aliravitsemus ovat pitkäaikaiskäytössä mahdollisia riskejä. Masennustilat voivat tulla seurauksena jatkuvasta ja pitkäaikaisesta aineen käytöstä. Psyykkinen riippuvuus toki voi muodostua, kuten miltei mihin tahansa aineeseen. Usein ja runsaasti käyttäessä, otettavat annokset ja toleranssi kasvavat, ja samalla aineen vaikutus heikkenee.



Muuntohuumeet - (myös muotihuume, design-päihde tai design-huume) ovat jo olemassa olevien päihteiden erilaisia kokeellisia muunnoksia, joita saadaan alkuperäisen päihteen kemiallista rakennetta muokkaamalla. Näin syntyy uusi aine lähteen kaltaisilla vaikutuksilla.



Kannabis – Kannabis on alkujaan Keski- ja Etelä-Aasiasta peräisin oleva kasvi, joka yleensä luokitellaan miedoksi psykedeeliksi, ja jota nautitaan polttamalla, höyrystämällä tai syömällä. Sen moniin vaikutuksiin kuuluvat mm. rentoutuminen, euforia, ruokahalun kasvaminen sekä ajattelun kiihtyminen.
  • Sativa-lajikkeet ovat vaikutukseltaan aktivoivia ja piristäviä, vaikuttavat enemmän mieleen.
  • Indica-lajikkeet ovat vaikutukseltaan jumittavia ja sedatoivia, vaikuttavat enemmän fyysisesti. 
  • Synteettiset kannabinoidit – Kemiallisin menetelmin valmistettuja aineita, jotka vaikutuksiltaan muistuttavat kannabista. 
Hampun nauttiminen sisäisesti on myös suosittua. Sisäisesti nautittuna vaikutukset ovat voimakkaammat ja pitkävaikutteisemmat, mutta tarvittavat annokset ovat suurempia. 



Empatogeenit: Ekstaasi (MDMA), Hyvää mieltä, sosiaalisuutta, empatiaa ja läheisyydentunnetta. Ekstaasista on todettu olevan hyötyä myös psykoterapiassa. Tunnelukot avautuvat ja mahdolliset sosiaaliset pelot loistavat poissaolollaan. Ekstaasin vaikutus on lähes aina pelkästään positiivinen, joten se sopii hyvin myös henkilöille, jotka eivät ole koskaan aiemmin kokeilleet mitään huumeita. Suositeltava ensimmäistä kertaa kokeilevalle on 100-160 mg, nauttiminen suun kautta, kesto 3-5 tuntia. 

Koska ekstaasin vaikutus perustuu aivojen omien välittäjäaineiden vapauttamiseen ja ne kuluvat nopeasti loppuun, toleranssi aineelle kasvaa nopeasti ja "taika" katoaa. Suositeltavaa on pitää käyttökertojen välillä vähintään pari viikkoa, mielellään noin kuukausi.



Psykedeelit – Parantaa mielen yhteyttä ulkomaailmaan (tarkemmat aistimukset ym) ja irroittaa normaaleista rutiineista. Saa ajattelemaan uusilla tavoilla. Korostaa kaikkia tunteita ja olo saattaa vaihdella huomattavasti samankin tripin aikana. Useimpien mielestä kuitenkin mukava ja hyödyllinen kokemus, joka saattaa joskus olla pelkkää viihdettä ja toisinaan muuttaa sinua ihmisenä ja parantaa elämäsi laatua pysyvästi. LSD on pienillä annoksilla helppo ja suositeltava myös ensikertalaisille, edes kerran elämässä. Ei aiheuta riippuvuutta ja auttaa tehokkaasti muista addiktioista (esim. alkoholi) vieroittautumisessa, jonka lisäksi LSD:llä on todettu olevan yhteys vähäisempiin mielenterveysongelmiin.. Koulun huumevalistus on varsinkin psykedeelien (LSD) osalta harvinaisen täyttä hevonkukkua, johtuen ilmeisesti siitä, etteivät deelit ole lainkaan tuttuja narkkareiden kanssa työskenteleville poliiseille ja päihdetyöntekijöille, jotka huumevalistuksesta vastaavat. 



Dissosiatiivit – Psykedeelejä intensiivisempi unta muistuttava kokemus, joka myöskin herättää uusia ajatuksia ja on erittäin viihdyttävä. Vähentää mielen yhteyttä ulkomaailmaan ja parantaa mielikuvitusta (silmät suljettuna hyvin kirjaimellisesti). Ei aiheuta fyysistä riippuvuutta, mutta henkistä voi esiintyä dissojen masennusta vähentävän vaikutuksen vuoksi. Dissosiatiivien suurin ero on vaikutusajassa: annoksesta riippuen DXM 4-12 h, MXE 4-24 h (huiput tunti-pari mutta lasku hyvin hidas) ja ketamiinilla noin tunti (nieltynä pidempi mutta vaikutus miedompi). Kaikilla pääsee kovalla annoksella unenomaiselle tripille: dextroverse, M-hole ja K-hole. MXE ja ketamiini ovat stimuloivia, kun taas DXM:n kanssa jotkut saattavat nukahtaakin. DXM vaikutusaikanaan sotkee puheenmuodostuksen täysin, MXE ja ketamiini vain vähäisesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti